torsdag 20 november 2014

Hur gör ni med barnens sovtider?

Vi har ärligt aldrig haft något problem.  Vi kanske inte har det nu hellre men det känns så.

Lilleman har sedan liten älskat att sova och det gör han fortfarande.  Men han vaknar redan kl 6 på morgonen.  Vilket sambon som jobbar natt inte jublar åt precis.  ( förut har han sovit till ca 8-9 på morgonen )

Han somnar mellan kl 20 - 20:30 på kvällen och middagsvilan är ca en timme. Han sover ju många timmar per natt men skulle gärna få sova lite längre på morgonen.
 
Så nu har jag 3 frågor till er föräldrar :
1. hur "sent" kan man lägga en 2 åring?
2. När ska man ta bort middagsvilan?
3. hur ser era rutiner ut ?


2 kommentarer:

  1. Vi brukar lägga våra barn mellan 19-20, tycker det är en ultimat tid. Passar allt från 1 till 4 åringar. Vi har haft många olika sovperioder under dessa snart 5 år som föräldrar. Ibland har vi vaknat 6 en tid, ibland 9. Vila har nog barnen gjort ännu som tvååringar, Adrian ännu ibland när han var tre. Det gick också i perioder. Jag tycker det är bäst att lyssna till barnets sömnbehov, att inte ta bort vilan om det betyder att man får ett övertrött barn. Men kanske det ibland räcker med en lugn stund med sagoläsning för att samla krafter? :) Hoppas ni får lite längre mornar snart igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket annika för fina svar ! Tror vi " kämpar" på med de vanliga rutinerna ett tag till och ser om han bara är inne i en period då han inte behöver lika mycket sömn. Tack igen för goda råd :)

      Radera